Del kjøttet i passende serveringsstykker, kok opp 1.5 liter vann og ha deretter oppi kjøttet og kok opp igjen og skum av så slik at du får en fin og klar kjøttkraft.
Ha så i salt, pepperkorn og laurbærblad, Senk varmen og la kjøttet trekke til det er helt mørt og slipper beinet, ca. 1-1 1/2 time.
Rens og del grønnsakene i biter, ta så ut kjøttet av gryten og eventuelt skjære i mindre biter og la det hvile under tildekning slik at det ikke tørker ut. Tilsett grønnsakene og kok videre til grønnsakene er møre.
Sil fra grønnsakene og ha kraften tilbake i gryten.
Smelt smøret og tilsett melet og bland i hop, ha så dette oppi gryten igjen med kraften og kok opp under omrøring, la småkoke i 10 minutter for å bli kvitt melsmak.
Rør deretter inn rømme, og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Legg kjøtt og grønnsaker tilbake i gryta og la alt bli gjennomvarmt. Dryss over frisk hakket dill.
Server lammefrikasséen med kokte poteter.
Merknader
Til en lammefrikassé kan du bruke bog, bryst eller nakke - gjerne stykker med bein. Bein er med på å gi kraften ekstra god smak.
Du kan også bruke det som i butikken er merket fårikålkjøtt.