Kyllingfilet med sitron og paprika

Kyllingfilet med sitron og paprika

Kyllingfilet som blir bakt i ovnen med urter løk og sitron blir saftig og full av smak. Server med ris eller pasta og dine favorittgrønnsaker.

Kyllingfilet med sitron og paprika

Kyllingfilet med sitron og paprika

Svein Ove Omland Svein Ove Omland
Kyllingfilet som blir bakt i ovnen med urter løk og sitron blir saftig og full av smak. Server med ris eller pasta og dine favorittgrønnsaker
5 from 1 vote
FORBEREDELSESTID40 minutter
KOKETID30 minutter
Rett Hovedrett
Kjøkken Norsk
Vanskelighet Lett
Porsjoner 1 Porsjoner
Kalorier 210 kcal

Ingredienser
  

  • 1 stk Kyllingfilet
  • 0.5 stk Sitron
  • 1 ss Solsikkeolje
  • 0.5 stk Finhakket rød paprika
  • 0.5 ss Tørket oregano
  • 0.5 ts Salt
  • 0.25 ts Malt hvit pepper

FREMGANGSMÅTE
 

  • Press frisk sitronsaft i en ildfast form. Tilsett olje, hakket paprika, oregano, løk, salt og pepper.
  • Tørk av kyllingfileten og legg den i formen. Snu og vend på kyllingfileten i paprikablandingen og bruk en skje til å fordele noe av paprikaen på toppen.
  • Sett formen midt i ovnen og stek kyllingfileten på 180 °C i ca. 25 minutter.

Merknader

Steketiden på kyllingfiletene kan variere etter størrelse på filetene, om de er med skinn eller om de er romtempererte. Steker du flere kyllingfileter i sammen tett inntil hverandre vil steketiden øke. For perfekt resultat bruk steketermometer. Kyllingfiletene er ferdig ved 68 °C kjernetemperatur.

Ernæring

Kalorier: 210kcalKarbohydrater: 5gProtein: 30gFett: 7.5gJern: 1.2mg
Nøkkelord kyllingfilet

Relaterte innlegg

5 from 1 vote (1 rating without comment)
Abonnere
Gi beskjed om
guest

0 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments