Kyllingfilet som blir bakt i ovnen med urter løk og sitron blir saftig og full av smak. Server med ris eller pasta og dine favorittgrønnsaker.

Kyllingfilet med sitron og paprika
Kyllingfilet som blir bakt i ovnen med urter løk og sitron blir saftig og full av smak. Server med ris eller pasta og dine favorittgrønnsaker
Ingredienser
- 1 stk Kyllingfilet
- 0.5 stk Sitron
- 1 ss Solsikkeolje
- 0.5 stk Finhakket rød paprika
- 0.5 ss Tørket oregano
- 0.5 ts Salt
- 0.25 ts Malt hvit pepper
FREMGANGSMÅTE
- Press frisk sitronsaft i en ildfast form. Tilsett olje, hakket paprika, oregano, løk, salt og pepper.
- Tørk av kyllingfileten og legg den i formen. Snu og vend på kyllingfileten i paprikablandingen og bruk en skje til å fordele noe av paprikaen på toppen.
- Sett formen midt i ovnen og stek kyllingfileten på 180 °C i ca. 25 minutter.
Merknader
Steketiden på kyllingfiletene kan variere etter størrelse på filetene, om de er med skinn eller om de er romtempererte. Steker du flere kyllingfileter i sammen tett inntil hverandre vil steketiden øke. For perfekt resultat bruk steketermometer. Kyllingfiletene er ferdig ved 68 °C kjernetemperatur.
Ernæring
Kalorier: 210kcalKarbohydrater: 5gProtein: 30gFett: 7.5gJern: 1.2mg